HR zaken

Sturen op capaciteit

Terug naar navigatie - Sturen op capaciteit

In de periode van mei tot september zijn er 21 nieuwe vacatures uitgezet. 19 zijn er ingevuld en 2 zullen naar verwachting op korte termijn ingevuld gaan worden. Daarnaast zijn er 4 vacatures opnieuw uitgezet waarvan het eerder dit jaar niet gelukt was om deze te vervullen. Naar verwachting gaan 2 daarvan op korte termijn alsnog ingevuld worden. 

Het invullen van de vacatures van het afgelopen jaar is gedaan zonder extra kosten voor arbeidsmarktcampagnes, jobboards of betaalde advertenties op sociale media. Wat wel heeft bijgedragen aan de resultaten is de naamsbekendheid van Wageningen, de mond-tot-mondreclame door medewerkers, de Wageningse werkwijze (https://www.wageningen.nl/vacatures/wageningse-werkwijze/), het sourcen met behulp van LinkedIn en in algemene zin het warm houden van het netwerk rond Wageningen, bijvoorbeeld door het voeren van netwerkgesprekken.

In de gesprekken met medewerkers, inhuur (die intern solliciteert) en kandidaten komt wel een zorgpunt naar voren: de reiskostenvergoeding. De slechte bereikbaarheid van Wageningen met het OV in combinatie met een zeer beperkte reiskostenvergoeding leidt er regelmatig toe dat kandidaten afhaken. Het zou verstandig zijn om de reiskosten aan te passen naar de huidige tijd waarin reiskosten voor duurzaam of gezond afgelegde kilometers hoger zijn.

 

Vacature overzicht 2023 Aantal
Nieuwe vacatures 21
Nieuwe formatie 6
Bestaande formatie 15
Ingevuld 19
Extern 14
Intern 3
Op korte termijn worden ingevuld 2
Vacatures opnieuw uitgezet 4
Waarvan ingevuld op korte termijn 2